Författarbesök

Jag gör författarbesök i förskolan, skolan och grundsärskolan, både IRL och digitalt.

Workshop: Gör din egen bilderbok 

Gör din egen bilderbok med Lotte Vikléa är en workshop för barn i förskoleklass till och med trean inom ramen för Skapande skola. Lotte Vikléa (f.d Lannerberth) är inte bara författare till bilderböckerna om Lea Lejontämjare, Kittelbubblor och Leksaksbiblioteket, hon är även lärare och skrivpedagog. När Lotte Vikléa gör skolbesök får eleverna komma på handlingen till en bilderbok och Lotte visar hur berättelsen kan byggas upp. Eleverna får testa att göra var sin dummy med den gemensamma idén (både skriva och rita) och Lotte går runt och hjälper till för att säkra den dramaturgiska kurvan.

 

Foto: Lisette Blacquière

Författarbesök läsning 

Jag berättar vad jag gör som författare och hur mina böcker blivit till. Vi pratar om olikheter och hur viktigt det är att alla får känna igen sig i böcker. Jag läser en av mina böcker, visar tecknen (om det är en Leabok) och pratar om funktionsvariationer, om mod, vänskap och fantasi.

Efter författarbesöket kan klassen få gå en tipsrunda med Leafrågor.

Under fliken ”Handledningar” finns inspirationsmaterial om klassen vill jobba med böckerna inför besöket.

författarförmedling.se hittar ni mer information.

I förskolan sitter jag helst tillsammans med en grupp på max 12 barn. Jag har med mig rekvisita i min magiska väska. Jag visar hur lejonet blir till en katt och tapiren till en kanin och efter läsningen får barnen leka med sakerna. Rekvisitan tillsammans med tecknen gör att jag även når barn med språklig sårbarhet.

Kontakta mig för prisuppgift och möjliga tider.

E-post: lotte@viklea.se

Mobil: 0733-46 98 67

Jag är registrerad för F-skatt.

Det går också bra att boka mig via Författarförmedlingen.