Författarbesök

Mina böcker passar för författarbesök i förskolan och skolan till och med andra klass, både IRL och digitalt. Jag läser böckerna, visar tecknen och pratar om Downs syndrom, om mod, vänskap och fantasi.

Det finns också utrymme för att prata om vad en författare gör, vad en illustratör gör och vad ett förlag gör; hur en bok blir till, helt enkelt.

Och sist, men inte minst, tycker jag det är viktigt att prata bokidéer med barnen och väcka deras fantasi och skrivarlust. Att träffa en författare ska gärna ”smitta av sig”.

Eleverna kan få prova på att skriva ett utkast till en ny Leabok med min hjälp, som de sedan färdigställer med text och egna bilder.

Efter besöket kan klassen få göra en tipsrunda med Leafrågor och under fliken ”Handledningar” finns inspirationsmaterial så ni kan jobba vidare med böckerna på egen hand.

Här hittar ni förslag på upplägg inom ramen för Skapande skola.

I förskolan sitter jag helst tillsammans med en grupp på max 12 barn. Jag har med mig rekvisita i min magiska väska. Jag visar hur lejonet blir till en katt och tapiren till en kanin och efter läsningen får barnen leka med sakerna. Rekvisitan tillsammans med tecknen gör att jag även når barn med språklig sårbarhet.

Kontakta mig för prisuppgifter och möjliga tider.

E-post: lotte@viklea.se

Mobil: 0733-46 98 67

Jag är registrerad för F-skatt.

Eller boka mig via Författarcentrum.