Lektörsutlåtande

Jag lektörsläser bilderböcker, kapitelböcker samt romaner.

Kontakta mig för mer information samt prisuppgift.

lotte@viklea.se

”Jag upplevde lektörstjänsten som positiv och upplyftande. Du som lektör både ser texten/manuset och ger författaren verktygen att utveckla den till det bättre. Det blir som en resa igenom texten/manuset där du tryggt följer mig och hjälper till med den kreativa processen på ett klart och tydligt sätt. Du är engagerad och även när resan är slut följer du upp med återkoppling. Tack, vänliga hälsningar Ann-Charlotte Ulenius” (bilderbok)
 
”Det är otroligt skönt att ha någon som kunde se texten med nya fräscha ögon. Jag upplevde inte bara att du gav fantastiskt bra tips, utan även att du hade förslag på hur berättelsen skulle kunna röra sig framåt på ett bättre, mer flytande sätt. Har tagit åt mig dina tips och jobbar faktiskt på dem i den riktningen. Tipsen är konkreta, lättillgängliga, men lämnar ändå utrymme för kreativa utsvävningar.”

/Jeanna Nilsson (roman)

”Jag anlitade Lotte när jag kände att jag hade fastnat i mitt bokmanus.  Det var väldigt bra att få texten speglad av Lotte och jag fick mycket bra hjälp med att rensa i texten och hitta tillbaka till berättelsens riktning.
Att samarbeta med Lotte som lektör är kreativt, lätt och mycket givande och jag kommer absolut att anlita henne till min nästa bok. ”
/Malin Kärrbrink (bilderbok)